Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

΄΄Ξέρω πώς να κυβερνήσω το Σύμπαν.Γιατί να τρέχω πίσω από ένα εκατομμύριο;΄΄ ΓΚΡΙΓΚΟΡΙ ΠΕΡΕΛΜΑΝ

¨Ξέρω πώς να κυβερνήσω το Σύμπαν.Γιατί να τρέχω πίσω από ένα εκατομμύριο;¨
Τάδε έφη Γκριγκόρι Πέρελμαν,για να δώσει λαβή σ'αυτούς που λένε ότι τα Μαθηματικά έλκουν διαταραγμένες προσωπικότητες!Με άλλα λόγια,διάνοια και παράνοια πάνε μαζί!
Γιατί σ'έναν κόσμο όπου έχουμε θεοποιήσει το χρήμα,πώς να κατανοήσουμε το σκεπτικό του Πέρελμαν;

Διαβάστε το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Έθνος:
Προσπαθώντας να κατανοήσει πώς ο Χριστός περπάτησε επάνω στο νερό, ο Ρώσος μαθηματικός Γκριγκόρι Πέρελμαν, απέδειξε την εικασία του Πουανκαρέ, ένα από τα πιο πολύπλοκα προβλήματα της μαθηματικής επιστήμης.

Ελυσε το πρόβλημα Πουανκαρέ από... τα βήματα του Χριστού στο νερό
«Δεν υπάρχουν προβλήματα που δε μπορούν να επιλυθούν, υπάρχουν προβλήματα που είναι δύσκολο να επιλυθούν», δηλώνει ο ιδιοφυής μαθηματικός σε συνέντευξή του σε κινηματογραφική εταιρεία αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Komsomolskaia Pravda.
Αναφερόμενος στις αναμνήσεις του από τα μαθητικά του χρόνια, ο μοναχικός επιστήμονας, ο οποίος μέχρι σήμερα αρνείτο κάθε επαφή με τα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι ήθελε να εξηγήσει τον μύθο του Ιησού Χριστού.
«Θυμάστε τον βιβλικό μύθο ότι ο Χριστός περπατούσε στο νερό. Επρεπε να υπολογίσω την ταχύτητα με την οποία περπατούσε χωρίς να πέφτει μέσα», εξηγεί.
«Δεδομένου ότι ο μύθος εξακολουθεί να υπάρχει, αυτό σημαίνει ότι δεν έκανα λάθος», συνεχίζει.
«Ενα παιδί μαθαίνει από τη γέννησή του. Εάν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα χέρια και τα πόδια, γιατί δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τον εγκέφαλο», αναρωτιέται.
Ο Γκριγκόρι Πέρελμαν εξηγεί στη συνέντευξή του τους λόγους για τους οποίους δεν δέχθηκε πέρυσι το χρηματικό βραβείο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του Clay Mathematics Institute για την επίλυση του μαθηματικού προβλήματος, λέγοντας ότι γνωρίζει "πώς να κυβερνήσει το Σύμπαν".
«Ξέρω πώς να κυβερνήσω το Σύμπαν. Γιατί να τρέχω πίσω από ένα εκατομμύριο;», λέει.
Ο 44χρονος μαθηματικός, ο οποίος ζει μαζί με τη μητέρα του σε απόκεντρη συνοικία της Αγίας Πετρούπολης, βραβεύθηκε το 2010 από το Clay Mathematics Institute για τη ανάρτηση στο Ιντερνετ της λύσης του προβλήματος που ετέθη στο 1904 από τον Γάλλο μαθηματικό Ανρί Πουανκαρέ.
Επειτα από εβδομάδες αναμονής , ανακοίνωσε ότι αρνείται το βραβείο εξαιτίας «διαφωνίας» του με την μαθηματική κοινότητα.
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=62983172

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.